torstai 27. maaliskuuta 2014

Floria Hylian ensimmäinen coni: Desucon 2013

Niin lupasin kirjoittaa tästäkin aiheesta postauksen ja lähinnä senkin takia että kuvia ottaisin mielelläni vastaan jos jollakulla niitä sattuu olemaan musta. :D

Aloitan vaikkapa siitä että miten päädyin lähtemään coniin ja saman tien cossissa. Olin jo useamman vuoden miettinyt coniin lähtemistä, mutta jotenkin en ollut saanut aikaiseksi ja ei ollut ketään joka olisi halunnut lähteä mukaan paitsi että sitten päätin joskus tammikuun tienoilla, että lähden ja siitä juttelin mun parhaan ystävän kanssa jonka sain sitten lähtemään mukaan. :)

Cossin päätin tehdä kun kerta mennään niin mennään kunnolla. :D Valinta oli helppo, sillä The Legend of Zelda on aina ollut se tärkein ja vetoavin sarja ja jotenkin se on vain niin mahtava. Skyward sword'in päädyin sen takia, että se oli uusin peli ja olin pelannut sen jo läpi ja Zeldan ensimmäinen asu oli jotenkin mielenkiintoinen (ja mitä myöhemmin selvisi niin aika haastava).

Cossin teosta voisin laittaa muutaman kuvan ja tuli tutustuttua EVA-foamin ihmeelliseen maailmaan:



Kollaasit kertovat paljon. :D Elikkä kuvat ovat tässä ensimmäisessä suurin piirtein tekojärjestyksessä. Suunnittelin aika huolella kaikki valmiiksi tai ainakin melkein, mutta esimerkiksi mekon ompelu meni kankaan takia täysin uusiksi joten opittiin tästäkin jotain. Nimittäin jos Eurokankaasta käy hankkimassa cosplay-kankaita niin suosittelen sanomaan, että mieluiten puuvillaa joka olisi mattapintaista, muuten saattavat ehdotella kaikki taftista ynms. satiinista lähtien kaikkea mitkä eivät toimi. :)

Harpun ''kaavan'' ja tuon sinisävyisen vyöjutun kaavan piirsin vapaalla kädellä lähes tulkoon kokonaan. Viivotinta taisin käyttää vaan koon oikein saamiseen. Itse sanoisin että onnistui aika hyvin, vaikka lähde kuvat eivät täsmänneet keskenään. Aina jossain kuvassa joku oli erilailla mutta pelithän ovat siitä kivoja, että niissä kaikki on mahdollista. :D Harppu on tehty siis EVA-vaahtomuovista eli softiksesta.

Ensimmäisessä kuvassa aivan ihanat korvat Aradani costumes'ilta. Suosittelen lämpimästi. Jos jotain niiden pitämisestä pitäisi sanoa niin niitä ei edes huomaa, koska ne ovat niin kevyet ja spirit gum'illa ne pysyvät äärimmäisen hyvin. Sitten pari kuvaa on peräisin Hyrule historia-kirjasta. Lähdekuvina käytin tuota Zelda-sivua. Ja sitten tärkein eli missä säilytin ranneketta. :D Ocarinojen seassa ocarinan soittaja-patsaalla.

Koska helman koristelu oli hauskaa paria päivää ennen conia niin pitihän tämäkin dokumentoida hyvin. Oli ihan kiva tehdä ja teipit on laitettu millintarkasti... (johtuukohan liiasta kultaseppäydestä vai perfektionismista.) :D
Tapahtumasta muutama kuva. Ystäväni ottamia, mutta mun kameralla, joten ehkä ne oikeudet on mullakin. :P Vasemmalla alhaalla olevasta kuvasta voi bongata 2 Link'kiä (minish cap ja skyward sword)  ja Groosen. :D
Yritin valita parhaita kuvia, mutta täytyy myöntää että poseeraaminen ei ollut ihan se vahvin juttu. Täytyy harjoitella seuraaviin cosseihin vähän enemmän.


Ensimmäiseksi coniksi oli aivan mahtava! Oli mahtavaa nähdä aivan upeita cosseja ja uusia ihmisiä tosin en ole aivan sieltä sosiaalisimmasta päästä joten päädyin melkeinpä hengaamaan vaan ystäväni kanssa. Tuli opittua sekin että kannattaa syödä säännöllisesti, oli hieman verensokerit alhaalla perjantaina ja moni varmaan huomas sen. :P Mutta olin siis vain perjantaina ja lauantaina, sillä aikataulut meni hieman päällekkäin. AMV-kilpailua käytiin kanssa seuraamassa vähän aikaa perjantaina. Lauantaina käytiin katsomassa cosplay-kilpailuja ja Todellisuusopas komeroille 2.0, mikä oli aivan mahtava! Tunnistin itseni muutamastaki ihan järjettömästä jutusta, kuten siitä keittiöjutusta. :D Onneksi päätettiin käydä katsomassa se. Muissa ei taidettu keretä käymään, muun hengaamisen takia. :D

Yöpyminen oli sitten ihan oma juttunsa. Ei keretty saamaan paikkaa lattiamajotuksesta kun se säätö oli ihan kamalaa. Ensin luultiin että saatiin ja sitten ei saatukkaan, joten leiriydyttiin Mukkulaan teltan kanssa. :D Perjantain vesisade oli aivan jäätävä. Onneksi se sitten loppui ja lauantaina paistoi aurinko. Yöt olivat kivoja sillä kello 5:00 aikaan oli niin kylmä että hampaat vaan kalis yhteen eli olisi ehkä kannattanu pakata vähän enemmän lämpimiä vaatteita mukaan ja paksumpi makuupussi, mutta aina ei voi onnistua. Kahden yön pakkasessa nukkumisen seurauksena tulin sitten kipeäksi, mikä oli hieno lopetus koko retkelle. :D Olin sitte maanantaina 39 asteen kuumeessa sängyn pohjalla.

Ja tänä vuonna koko säätö uudestaan! :D

Olemme siis Akathan kanssa tulossa Desuconiin (jos vain saadaan liput...) joten telttailuakin tiedossa ja muuta säätöä. :) Toivottavasti nähdää siellä!

~ Floria Hylia / Laura


1 kommentti: